UFD-Nyheder-Finans

Mærsk-chef: »Vi er ikke interesserede i at købe speditører«
For at Mærsk kan nå i mål med sit strategiskifte, skal organisationen krydres med opkøb. Men mundfuldene bliver formentlig relativt små, og så er spedition ude af billedet, fortæller Mærsks kommercielle direktør.
Kommentar: Nye kryptovaluta til dunkle handler
Kryptovalutaerne Monero og Zcash er blevet populære blandt kriminelle pga. deres ikke-sporbare funktioner, men de er endnu ikke modne som seriøse valutaer.
Der er kostbar tid og mange penge at spare ved at lade droner stå for transport af bl.a. blod- og vævsprøver. Et unikt forsøgsprojekt skal integrere droner i sundhedsvæsenet.
Kommentar: Robotnørder viser vejen for nye industrieventyr i Danmark
Kommentar: Væksteventyr skabes af de skøre, skæve genier. Bedre rammevilkår for iværksættere kan bringe bolden længere frem på banen, men de scorer ikke de afgørende mål for at vinde kampen om fremtidens vækstmiljøer.
Danske virksomheder føler sig ikke kompetente nok digitalt
To ud af tre små og mellemstore virksomheder vil forbedre sig digitalt, viser nye undersøgelse. Google Danmarks direktør Malou Aamund bifalder virksomhedernes sult efter flere digitale kompetencer.
Mærsk under pres for at sælge skrantende milliardforretning
Sælg den skrantende speditør Damco og få polstret kistebunden med pengene, lyder opfordringen til Mærsk fra investorer og analytikere.
Den store amerikanske bilproducent Ford Motor Co. fik et nettotab i fjerde kvartal efter et meget svært 2018, og samtidig står en anden stor usikkerhed for døren hos Ford - nemlig et muligt hårdt brexit.
Rød-hvide robotter tøffer solid vækst hjem til amerikansk ejer
Danske robotselskaber er blandt kæledæggerne i regnskabet fra den amerikanske teknologikoncern Teradyne. Odense-virksomhederne Universal Robots og Mobile Industriel Robots får særlig ros.
Daniel Johannesen fik Jesper Buch og Christian Stadil til at investere i sin virksomhed i Løvens Hule.
Det er et voldsomt indgreb, når stat eller kommune inddrager vores ejendom, siger professor.
Daniel Johannesen arbejder 70-80 timer om ugen - og selvom omsætningen er til det, er madrassen ikke foret med pengesedler.
Mens andre europæiske byer er bekymrede for Airbnb, vælger Aarhus at byde platformen indenfor.
Ifølge politiet har et kriminelt netværk stået bag en 'fakturacentral'.
Flere års markante prisstigninger på ejerlejligheder i København er skyld i, at Finanstilsynet advarer om risiko for prisfald.
Danske forbrugere tvivler på yderligere fremgang i økonomien og vil ikke bruge penge på store forbrugsgoder.
Der blev handlet boliger for 180 milliarder kroner sidste år, hvilket er et mindre fald fra 2017.
Mellem 5.000-10.000 personer kan gå to år tidligere pension med S-forslag, vurderer forsker.
I Sverige er der i alt tale om 37.000 biler, som er i risiko for at lække diesel. 
Mastercard har fået en bøde på 4,3 milliarder kroner for kunstigt at hæve omkostningerne.
2018 har kurs mod at blive det bedste år på arbejdsmarkedet siden 2007 - lige før finanskrisen brød løs.
Årsopgørelserne fra 2018 er tilgængelige fra 11. marts. Den viser, om du skal have overskydende skat retur.
- Det underminerer min tillid til det pågældende advokatfirma, siger Karsten Lauritzen.
Årsopgørelserne fra 2018 er tilgængelige fra 11. marts. Den viser, om du skal have overskydende skat retur.
Dansk erhvervsliv er bekymret over den faldende vækst i Kina.
Elbilproducenten Tesla vil afskedige syv procent af sin arbejdsstyrke. Nye skatteregler får prisen på bilerne til at stige.
Andelen af realkreditlån med afdragsfrihed faldt igen i fjerde kvartal, viser tal fra Finans Danmark.
Susanne Biers film Bird Box fremhæves som succes hos Netflix efter 80 millioner visninger på fire uger.
Eksporten til Indien kunne være tre gange større, men Holck-sagen og andre forhold bremser danske varers vej til landet. Mere salg til Indien vil få danske varer til at rejse længere.
I år er det 10 år siden krisen ramte. I dag har opsvinget omsider bidt sig fast, men krisen har stadig konsekvenser. Danmark er blevet fattigere permanent og mange personer er stadig mærket af krisen.
En videregående uddannelse slår normalt ud i en højere indkomst, men sådan er det ikke altid. En del fag-lærte tjener lige så godt som mange personer med enten en erhvervsakademiuddannelse, en professionsbacheloruddannelse eller en akademisk uddannelse.
Der er udsigt til stigende vækst og flere job i Danmark. Det kræver dog, at vi udnytter fremgangen i dansk økonomi fornuftigt og investerer i mennesker og i målrettede uddannelses- og opkvalificeringstilbud, så personer på kanten af arbejdsmarkedet kan finde vej ind.
Formuerne i Danmark er relativt ulige fordelt - også når man medregner pensioner. Mens de ti pct. med de største formuer i Danmark har ca. 47 pct. af de samlede formuer, så har den halvdel af befolkningen med de mindste formuer modsat kun 5 pct. af formuerne.
Mens den rigeste procent har oplevet rekordhøj indkomstfremgang siden 2010, så har alle andre indkomstgrupper i samfundet oplevet rekordlav fremgang. Efter skat er indkomsten vokset med knap 240.000 kr. for de rigeste. Før i tiden så vi, at også de fattigste fik del i indkomstfremgangen. Det er ikke længere tilfældet.
I løbet af de seneste 10 år har pensionister oplevet den største indkomstfremgang af alle aldersgrupper. Indkomsten for pensionister er vokset med 22 pct. Det er væsentligt mere end de 30-64-årige, der har haft en fremgang på 12 pct., og markant mere end de unge, der har haft en fremgang på 5 pct.
Siden finanskrisen har vi oplevet en ny tendens i indkomstudviklingen i Danmark. Siden 2010 har indkomsterne i nogle af de allerrigeste områder i Nordsjælland slået rekord. Samtidig har de fattigste områder haft stagnerende eller ligefrem faldende reale indkomster.
Andelen af par, hvor kvindens indkomst er højere end mandens indkomst, er vokset fra 25 pct. i 1994 til 32 pct. i dag. Andelen er ikke vokset siden 2010. Blandt de 40-59-årige er der flest kvinder, der har en højere indkomst end deres partner. Blandt kvinder over 60 år er der færrest.
På talerstolen i Folketinget sagde Jakob Ellemann-Jensen (V), at en enlig mor med tre børn på kontanthjælp vil få 20.300 kroner efter skat. En person i et lavtlønsjob med tre børn har ret til det samme beløb i børnefamilieydelse og børnetilskud mm. Samlet betyder det, at en lavtlønnet i job vil have et rådighedsbeløb, der er 5.300 kr. højere om måneden.
I gennemsnit tjener en faglært næsten 14 mio. kr. gennem livet, mens en akademiker tjener godt 23 mio. kr. Generelt fører længere uddannelse til højere indkomst, men det er ikke altid tilfældet. Selv om elektrikere har kortere uddannelse end f.eks. pædagoger og kunstuddannede akademikere, tjener de faktisk mere i løbet af livet.

UFD-Nyheder-Finans-børsen.dk

Investor, økonomi, finans og privatøkonomi
fra børsen.dk

Topchefen i den amerikanske storbank Bank of America, Brian Moynihan, ser en ganske stærk amerikansk økonomi foran sig med en vækst i 2019 på 2,5 pct., da forbrugerne fortsat holder stand. På den bagg ...
Forbrugertilliden i eurozonen er fortsat negativ i den foreløbige opgørelse for januar. Tilliden endte på minus 7,9 mod en indeksværdi på minus 8,3 måneden før. Det tal var revideret ned fra den tidli ...
Opdateret kl. 16.31: Mobilepay er oppe at køre igen. En fejlbesked med titlen "The message" har forårsaget et midlertidigt nedbrud hos Mobilepay. Det oplyser pre ...
Finanstilsynet advarer nu direkte mod selskabet LCM Global, der ifølge selskabets hjemmeside tilbyder investeringsrådgivning. På LCM Globals hjemmeside fremgår det, at selskabet har adr ...
Australske IMF LFS (IMF), der er et datterselskab af IMF Bentham Limited, er ikke det eneste selskab, der har fået den idé at føre et
Teknologivirksomheden Lunar Way tilbyder kunder i selskabets app konceptet "payback", som kan give kunderne en rente på deres lønkonti på 2 pct. Det er noget, det er svært for traditio ...
Nationalbanken har solgt for 2,52 mia. kr. af den nye statsobligation med udløb i november 2029. Det oplyser den danske centralbank onsdag formiddag. Det er første gang, ...
83.000 boliger skiftede ejer i 2018, hvor der samlet blev handlet for næsten 180 mia. kroner. Det viser en opgørelse fra den private aktør Boligsiden.dk, der har gjort status på sidste ...
De amerikanske renter tog sig et mindre dyk tirsdag. Efter en fridag mandag, hvor amerikanerne fejrede Martin Luther King Day, og markederne holdt lukket, var stemningen præget af bekymring og negativ ...
Bankappen Lunar Way tilbyder nu danske kunder en rente på 2 pct. om året på lønkontoen på indestående op til 50.000 kr. Det sker på et tidspunkt, hvor kunderne herhjemme har vænnet sig til en rente på ...
2019 starter med flere boliger - både huse og ejerlejligheder - til salg i Danmark end sidste år. Det viser tal fra Finans Danmark. Selv om konkurrencen om boligkøbernes opmærksomhed er ...