UFD-Nyheder-Finans

En gruppe investorer planlægger af sagsøge Danske Banks for deres tab på aktier grundet hvidvasksag.
Aktienedturen fortsatte - årets gevinster fordampet
De amerikanske aktier fortsatte tirsdag nedturen med substantielle fald.
Hidtil har det været en nærmest rendyrket succeshistorie, at dansk eksport har vokset sig større og større. Nu giver det imidlertid Danmark en udfordring.
En gruppe udenlandske investorer vil sagsøge Danske Bank for deres tab på aktier grundet hvidvasksag.
Eksportens betydning for dansk økonomi er vokset. Det gør Danmark rigere, men mere følsom over for udefrakommende kriser som Brexit og handelskrig.
En gruppe investorer planlægger af sagsøge Danske Banks for deres tab på aktier grundet hvidvasksag.
Nu kan Facebook-brugere overvåge og sætte begrænsninger for, hvor meget tid de bruger på det sociale medie.
Bunden falder ud af oliemarkedet
Bunden falder ud af oliemarkedet tirsdag, hvor prisen på råolie i USA falder med hele 6,4 pct. til 53,15 dollar. Prisen er dermed faldet med mere end 30 pct. siden den seneste top den 3. oktober, da en tønde olie i USA kostede 76,41 dollar.
Dna- og knogleeksperter er indkaldt for at identificere ofrene fra Californiens mest dødelige brand nogensinde. Flammerne skabte temperaturer som i et krematorium, så ofte er der ikke meget tilbage.
Formuepleje vil børsnoteres for at udbrede kendskabet til den uafhængige kapitalforvalter og samtidig få flere muligheder for at købe op, lyder det fra selskabets direktør. Det kommer ikke nødvendigvis kunderne til gode, lyder advarslen.
Kapitalforvalteren Formuepleje går efter en markedsværdi på 5 mia. kr. og en børsnotering i første halvår 2020. Det vil forgylde selskabets ejerkreds.
Da Walt Disney-koncernen tidligere på året skulle sikre sig de amerikanske myndigheders godkendelse af overtagelsen af 21st Century Fox' tv- og filmaktiviter i USA, indvilgede man i at frasælge det regionale sports-tv-netværk med 22 kanaler.
Det næste år risikerer investorerne med aktier i Apple at blive slemt skuffede, hvis de forventer vilde kursstigninger. Hvis Goldman Sachs får ret i sin vurdering, vil Apple-aktien ikke stige nævneværdigt.
I 2040 ventes datacentre at suge 22 procent af det samlede elforbrug.
C25-indekset lukker rødt i en af de dårligste dage i indeksets korte historie.
Skatterådet har fastlagt satserne for kørselsfradraget næste år.
Techgiganter investerer i disse år store milliardbeløb i danske datacentre.
De svenske skattemyndigheder har i årevis forhindret moms- og skattesvindel for milliarder.
Stort datacenter skal huse 150 medarbejdere og kommer til at koste 4,5 milliarder kroner.
Stort datacenter skal huse 150 medarbejdere og kommer til at koste 4,5 milliarder kroner.
Nissans Carlos Ghosn er også kendt som 'Le Cost Killer' efter heftige sparerunder, som reddede franske Renault.
Digitale kasseapparater har i årevis stoppet snyd i det svenske butiksliv. I Danmark bliver det først et lovkrav om syv år.
Danske Banks topchef afviser, at banken lægger hindringer i vejen.
Nykredit afviste i sidste uge at kende idé bag fond med 17 milliarder kroner, som blev brugt til udbyttefidus.
Briten Howard Wilkinson forsøgte at stoppe hvidvask i Danske Bank. Han kritiserer ledelse og myndigheder.
Det er og bliver bankernes opgave at holde øje med kunderne, lyder det fra Bagmandspolitiet og Finanstilsynet.
I oktober stoppede tre medlemmer af bestyrelsen i Poul Due Jensens Fond, der sidder på magten i Grundfos.
NKT falder 24 procent på børsen efter fyring af administrerende direktør og advarsel om svagt 2019.
GN Store Nord sælger høreapparater og headsets, og særligt sidstnævnte har haft vind i sejlene i år.
Alt er langtfra på plads omkring briternes exit fra EU trods opbakning til aftale, påpeger Dansk Industri.
I år er det 10 år siden krisen ramte. I dag har opsvinget omsider bidt sig fast, men krisen har stadig konsekvenser. Danmark er blevet fattigere permanent og mange personer er stadig mærket af krisen.
En videregående uddannelse slår normalt ud i en højere indkomst, men sådan er det ikke altid. En del fag-lærte tjener lige så godt som mange personer med enten en erhvervsakademiuddannelse, en professionsbacheloruddannelse eller en akademisk uddannelse.
Der er udsigt til stigende vækst og flere job i Danmark. Det kræver dog, at vi udnytter fremgangen i dansk økonomi fornuftigt og investerer i mennesker og i målrettede uddannelses- og opkvalificeringstilbud, så personer på kanten af arbejdsmarkedet kan finde vej ind.
Formuerne i Danmark er relativt ulige fordelt - også når man medregner pensioner. Mens de ti pct. med de største formuer i Danmark har ca. 47 pct. af de samlede formuer, så har den halvdel af befolkningen med de mindste formuer modsat kun 5 pct. af formuerne.
Mens den rigeste procent har oplevet rekordhøj indkomstfremgang siden 2010, så har alle andre indkomstgrupper i samfundet oplevet rekordlav fremgang. Efter skat er indkomsten vokset med knap 240.000 kr. for de rigeste. Før i tiden så vi, at også de fattigste fik del i indkomstfremgangen. Det er ikke længere tilfældet.
I løbet af de seneste 10 år har pensionister oplevet den største indkomstfremgang af alle aldersgrupper. Indkomsten for pensionister er vokset med 22 pct. Det er væsentligt mere end de 30-64-årige, der har haft en fremgang på 12 pct., og markant mere end de unge, der har haft en fremgang på 5 pct.
Siden finanskrisen har vi oplevet en ny tendens i indkomstudviklingen i Danmark. Siden 2010 har indkomsterne i nogle af de allerrigeste områder i Nordsjælland slået rekord. Samtidig har de fattigste områder haft stagnerende eller ligefrem faldende reale indkomster.
Andelen af par, hvor kvindens indkomst er højere end mandens indkomst, er vokset fra 25 pct. i 1994 til 32 pct. i dag. Andelen er ikke vokset siden 2010. Blandt de 40-59-årige er der flest kvinder, der har en højere indkomst end deres partner. Blandt kvinder over 60 år er der færrest.
På talerstolen i Folketinget sagde Jakob Ellemann-Jensen (V), at en enlig mor med tre børn på kontanthjælp vil få 20.300 kroner efter skat. En person i et lavtlønsjob med tre børn har ret til det samme beløb i børnefamilieydelse og børnetilskud mm. Samlet betyder det, at en lavtlønnet i job vil have et rådighedsbeløb, der er 5.300 kr. højere om måneden.
I gennemsnit tjener en faglært næsten 14 mio. kr. gennem livet, mens en akademiker tjener godt 23 mio. kr. Generelt fører længere uddannelse til højere indkomst, men det er ikke altid tilfældet. Selv om elektrikere har kortere uddannelse end f.eks. pædagoger og kunstuddannede akademikere, tjener de faktisk mere i løbet af livet.

UFD-Nyheder-Finans-børsen.dk

Investor, økonomi, finans og privatøkonomi
fra børsen.dk

En gruppe udenlandske investorer har allieret sig med fem advokatfirmaer for at sagsøge Danske Bank ved Østre Landsret. Det skriver Berlingske Tidende. Investorgruppen ha ...
Europaparlamentariker Jeppe Kofod (S) vil i onsdagens høring om hvidvask i EU-parlamentet jagte svar på, om fortrolighedensklausulen mellem Danske Bank og whistleblower Howard Wilkinson kan lægges fre ...
I takt med at mismodet voksede sig tungere og tungere på de europæiske aktiemarkeder, blev statsobligationerne mere og mere interessante for investorerne, og det gav tirsdag generelt anledning til små ...
Det er ikke kun den schweiziske statskasse, som Nordea har medvirket til at snuppe indtægter fra ved hjælp af aktiehandler henover udbyttedatoen. 
Hvis nationalbankdirektør Lars Rohde skal begå en fejl, inden den næste krise rammer dansk økonomi, vil han hellere tvinge landets banker til at lægge for mange penge til side end for få.
Det er det helt centrale mål for, hvordan det går i dansk økonomi. Men bnp-tallet har vist sig at være så usikkert og blive revideret så markant af Danmarks Statistik, at de fleste øko ...
Interessen for brugt og en god investering har aldrig været større. Dagligt skifter tusindvis af ­genstande ejer, og cremen af ­danskernes private skatte ryger under hammeren hos auktions­huset Bruun ...
Havde politikerne siden 2006 ikke lavet reformer af alt fra skat og dagpenge til danskernes pensionsalder, så skulle det offentlige forbrug i 2025 enten sænkes med 77 mia. kr. i forhold til det, der e ...
Selv om den økonomiske vækst i eurozonen endte på et lavt niveau i tredje kvartal, er det ikke noget, der får hånden til at ryste hos chefen for Den Europæiske Centralbank, Mario Draghi. ...
Flere års store prisstigninger på lejligheder i København kan have nået sin ende i denne omgang. Høje priser og strammere låneregler har luget ud i feltet af købere, der samtidig er på ...
"Hammerslaget på de to vine afspejler ­rigtig godt den ekstreme internationale efterspørgsel, vi i øjeblikket oplever på vinene fra Bourgogne. Det ­gælder især vinene fra de mest ikoniske ­mar ...