UFD-Nyheder-Finans

Danmarks små fonde er i store problemer. De kan ikke skabe et overskud, hvorfra de kan uddele penge, fordi renten er historisk lav.
EU-dom betyder bedre rettigheder for flypassagerer
Flypassagerer over hele verden har nu ret til at få kompensation, selv om et andet flyselskab er skyld i forsinkelsen.
Uge 43: Regnskaber, regnskaber og atter regnskaber.
Nyhedsstrømmen stoppede ikke, selvom mange var på ferie i uge 42. Her har du et hurtigt overblik over de væsentligste historier fra Finans i efterårsferien.
Staten har støttet vindmøller siden 1984, nu skal alle virksomheder leve op til klimamålene.
Bryggeri-gigant beskylder rival for at have skaffet hemmelige opskrifter
Anheuser-Busch InBev beskylder Miller Coors for at have fået adgang til de præcise opskrifter på nogle af bryggerikoncernens mest populære produkter.
Alex Vanopslagh, politisk leder for Liberal Alliance, mener ikke, at partiet er blevet mindre liberalt.
Kina og Rusland har lavet aftale om at styrke deres fælles økonomiske bånd i de kommende år.
Imens vil EU-formand undersøge holdningen til en ny udskydelse af brexit. Den ventes at være positiv.
Uenighed om løn betyder, at de ansatte i en række Lufthansa-ejede flyselskaber strejker søndag.
Det er en stor vækstmotor, der skranter i øjeblikket, siger analytiker.
Næste måned lancerer både Apple og Disney nye tjenester i kampen mod Netflix.
Flere kommuner vil have regeringen til at sætte loft over renter på kviklån.
Netflix scorer millioner af nye brugere med populære serier som 'Stranger Things' og '13 Reasons Why'.
Professorer er havnet i en strid om Danmarks største pensionkasse.
Volvo Car har præsenteret sin første eldrevne bil, der kan lades op til 80 procent på 40 minutter.
Odense Kommune efterlyser handling fra Christiansborg på kviklånsmarkedet.
Oktober er blevet ny højsæson for turistattraktionerne i Danmark.
Både den svenske og den norske krone er meget billige for tiden.
Gå langt uden om PrivatBanken, hvis du skal låne penge, lyder advarslen.
Peder Holk Nielsen skal fra næste år have nyt job - han stopper som topchef i Novozymes.
De tre amerikanere Abhijit Banerjee, Esther Duflo og Michael Kremer hændres med Nobelprisen i økonomi for deres arbejde med at bekæmpe fattigdom.
Usikkerheden om afkast på pensioner har aldrig været større. Rådet for Pensionsprognoser sænker forventningerne.
Stigende udgifter til at bekæmpe hvidvask og lave renter gør, at Danske Bank ikke ansætter nye folk.
Der er økonomisk uro flere steder og risiko for recession, lyder det fra ingredienskoncernen Chr. Hansen.
Tryg købte i 2018 Alka. Det har styrket selskabets position som størst på forsikring i Danmark.
Små og mellemstore virksomheder får økonomisk hjælp til at forberede sig på Storbritanniens exit fra EU.
Den danske eksport steg i august, og de første otte måneder af året ligger den 7 procent højere end sidste år.
De svækkede globale udsigter til vækst har indtil videre haft begrænset virkning på dansk økonomi, skriver de økonomiske vismænd i deres efterårsrapport.
Danskernes forbrug er ikke kommet op i gear efter finanskrisen. Det er overraskende, for normalt ligger forbruget lavere i krisetider og højere i opgangstider. En del af forklaringen kan være, at vi er blevet mere klima-, tids- og sundhedsbevidste, men tendenserne er ikke entydige.
I år er det 10 år siden krisen ramte. I dag har opsvinget omsider bidt sig fast, men krisen har stadig konsekvenser. Danmark er blevet fattigere permanent og mange personer er stadig mærket af krisen.
En videregående uddannelse slår normalt ud i en højere indkomst, men sådan er det ikke altid. En del fag-lærte tjener lige så godt som mange personer med enten en erhvervsakademiuddannelse, en professionsbacheloruddannelse eller en akademisk uddannelse.
Der er udsigt til stigende vækst og flere job i Danmark. Det kræver dog, at vi udnytter fremgangen i dansk økonomi fornuftigt og investerer i mennesker og i målrettede uddannelses- og opkvalificeringstilbud, så personer på kanten af arbejdsmarkedet kan finde vej ind.
Formuerne i Danmark er relativt ulige fordelt - også når man medregner pensioner. Mens de ti pct. med de største formuer i Danmark har ca. 47 pct. af de samlede formuer, så har den halvdel af befolkningen med de mindste formuer modsat kun 5 pct. af formuerne.
Mens den rigeste procent har oplevet rekordhøj indkomstfremgang siden 2010, så har alle andre indkomstgrupper i samfundet oplevet rekordlav fremgang. Efter skat er indkomsten vokset med knap 240.000 kr. for de rigeste. Før i tiden så vi, at også de fattigste fik del i indkomstfremgangen. Det er ikke længere tilfældet.
I løbet af de seneste 10 år har pensionister oplevet den største indkomstfremgang af alle aldersgrupper. Indkomsten for pensionister er vokset med 22 pct. Det er væsentligt mere end de 30-64-årige, der har haft en fremgang på 12 pct., og markant mere end de unge, der har haft en fremgang på 5 pct.
Siden finanskrisen har vi oplevet en ny tendens i indkomstudviklingen i Danmark. Siden 2010 har indkomsterne i nogle af de allerrigeste områder i Nordsjælland slået rekord. Samtidig har de fattigste områder haft stagnerende eller ligefrem faldende reale indkomster.
Andelen af par, hvor kvindens indkomst er højere end mandens indkomst, er vokset fra 25 pct. i 1994 til 32 pct. i dag. Andelen er ikke vokset siden 2010. Blandt de 40-59-årige er der flest kvinder, der har en højere indkomst end deres partner. Blandt kvinder over 60 år er der færrest.
På talerstolen i Folketinget sagde Jakob Ellemann-Jensen (V), at en enlig mor med tre børn på kontanthjælp vil få 20.300 kroner efter skat. En person i et lavtlønsjob med tre børn har ret til det samme beløb i børnefamilieydelse og børnetilskud mm. Samlet betyder det, at en lavtlønnet i job vil have et rådighedsbeløb, der er 5.300 kr. højere om måneden.

UFD-Nyheder-Finans-børsen.dk

Investor, økonomi, finans og privatøkonomi
fra børsen.dk

Richard Clarida, som er næstformand i den amerikanske centralbank (Fed), lod fredag døren stå åben for endnu en rentesænkning, da han gentog den senere tids mantra om at "agere passende" for at fastho ...
Verdens største udsteder af kreditkort, American Express (Amex), kom fint gennem sit regnskab for tredje kvartal. Det sendte indledningsvist aktien i plus i formarkedet i USA, men senere meldinger fra ...
Banknordik opjusterer forventningerne til årets resultat for 2019 fra tidligere 150-200 mio. kr. til nu at ligge på 170-210 mio. kr. Det oplyser banken i en meddelelse fredag eftermidda ...
Tidligere direktør for Den Internationale Valutafond (IMF) Christine Lagarde blev fredag formelt godkendt som den første kvindelige chef for Den Europæiske Centralbank (ECB). Det skete ...
Der er langt mellem kvinderne i bestyrelserne hos EU's finansielle institutioner. Det er kun omkring hver tiende stol rundt om bestyrelsesbordet, der ikke er besat af en mand. Europa-K ...
"Vi pålægger (Tyrkiet, red.) de hårdeste sanktioner, som du kan forestille dig. Inklusiv massive toldafgifter på stål, de eksporterer en masse stål til USA, de tjener mange penge på at eksportere stål ...
Christine Lagarde har siden juli vidst, at hun snart sidder i chefstolen i Den Europæiske Centralbank (ECB). Fredag er det formelt vedtaget, at den tidligere direktør for Den Internatio ...
Kina kan i dag præsentere en bruttonationalprodukt-vækst på 6 pct. for tredje kvartal 2019 sammenlignet med tredje kvartal 2018, hvilket er den laveste vækstrate i 30 år for verdens andenstørste økono ...
Hvis du læser dette i Børsens app, så følg dette link. ...
Læser du med fra en app: borsen.dk/investor ...
Tilgår du via en app så klik her ...
Hvis du læser dette i Børsens app, så følg dette link. ...